JAMPS En las redes sociales
JAMPS En las redes sociales
JAMPS En las redes sociales
JAMPS En las redes sociales

Lepistes Balığı
Okunma 18692
Yorumlar 8
Konuyu Oyla:
  • Toplam: 0 Oy - Ortalama: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi
#7
lepistes-akvaryumu-bitki.jpg

Lepistes akvaryumlarında dikkat edilmesi gereken önemli bir husus da akvaryumda kullanılacak bitkilerin seçimidir. Lepistesler doğal ortam balığı olduğundan bitki çeşitliliği seven ve bitkili akvaryumlarda daha iyi verim alınabilen canlılardır. Dolayısıyla bitkisiz, sade bir akvaryum bu türün hoşuna gitmeyen bir ortamdır. Lepistes akvaryumu bitkileri seçiminde dikkat edilmesi gereken noktalardan ilki; kum ve bitkiyi satın alacağınız akvaryumcunun güvenilir, kaliteli olmasıdır. Çoğu akvaryumcu bitki görünümü verilmiş yapay plastik ürünleri ve kalitesiz kumu satmayı dener, siz siz olun kesinlikle kanmayın.

Lepistes İçin Akvaryum Bitkisi
Lepistes akvaryumu bitkileri seçimine gelince; başlangıç olarak Bacopa monnieri, Hydrocotyle, Echinodorus amazonicus, Pistia gibi dayanıklı ve doğal görünüme sahip bitkileri kullanabilirsiniz. Bacopa türleri aralarında en hassas ve en zarif olanıdır. Canlı bir yaprak formuna sahip olduğundan akvaryum içerisinde diğer bitkiler arasında kolaylıkla farkedilir. Bu türde dikkat edilmesi gereken en önemli nokta; ışığı aldığı noktaya uzaklığıdır. Işığa yakın olduğunda yaprak renginde morarma görülebileceği gibi ışık alamadığı takdirde dökülmeye ve çürümeye başlayacaktır. Gruplar halinde ekeceğiniz Bacopalarınız ortalama 25 cm boya ulaştığı zaman sapını kesebilir ve yeni ekim yapabilirsiniz. Hydrocotyle türü ise az masrafla zemini ön planda tutmak isteyenler için vazgeçilmezdir. Küçük ve yoğun yaprak dizilişi ile zemin halısı formunda kullanılabilir.


lepistes-akvaryumu-bitki-1.jpg

Lepistes Hangi Bitkileri Sever ?

Lepistesleriniz saklandığında ilk bakmanız gereken yer hiç şüphesiz Hydrocotylelerinizin arasıdır. Echinodorus amazonicus diğer bir adıyla Amazon Kılıcı, 100 litreden büyük akvaryumların olmazsa olmazıdır. Marulumsu yaprak formu ve sık gövde yapısıyla lepistesler için bir nevi oyun bahçesi olan bu tür, yetersiz ışıkta dahi hızlı gelişmeye devam edebilir. Fazla bakım gerektirmeyen amazonlar yoğun şekilde ekilmelidir. Amazon yapraklarında çürüme, delinme, kopma, solma gibi belirtiler farkettiğiniz an bu yaprakları koparıp bitki kökünden uzaklaştırmanız diğer yapraklara temas edip etkilememesi açısından oldukça önemlidir. Pistialar ise çok dekoratif bir su üstü bitkisidir. Akvaryumlarında ışık oyunlarını tercih eden ve göz zevkine önem verenler için özel bir yere sahiptir. Işığı iyi aldığı takdirde gövdesiyle birlikte yavru lepisteslerin bitkisel beslenmelerine oldukça uygun yapıdadır.

Lepistes Bitkileri Neler ?

Tüm bu türler akvaryumunuzun zengin ve dekoratif görünümüne katkıda bulunacağı gibi, lepisteslerinizin kendilerini doğal hayatlarındaki kadar rahat hissetmelerini de sağlayacaktır. Bahsi geçen bitkileri akvaryum dükkanları ve pet shoplardan temin edebileceğiniz gibi internet üzerinden de sipariş verebilirsiniz. Akvaryum düzenlemeye yeni başlayanların bitkiyi görerek almaları ve ekimini iyi bir şekilde öğrenmeleri yararına olacaktır. Bitki ekiminde kullanılacak kum ise en az 4-5 cm kalınlıkta olmalı ve renkli doğal tane görünümüne sahip verimsiz cins kum olmamasına dikkat edilmelidir.

Bitkiler için en uygun sıcaklık aralığı 23-24.5 C arasıdır. Akvaryumunuzu bu değerler arasında sabitleyip termometre ile kontrolünü sağlamanız gerekmektedir. Akvaryumda kullanacağınız su, bitkilerin büyümesinde önemli rol oynamaktadır. Dolayısıyla dinlendirilmiş su yerine hazır şaşal su kullanmanız yararınıza olacaktır.
Cevapla
Teşekkür Edenler:


Bu Konudaki Yorumlar
Lepistes Balığı - ErdogmusNet - 18-08-2017, Saat: 04:40
RE: Lepistes Balığı - ErdogmusNet - 18-08-2017, Saat: 04:53
RE: Lepistes Balığı - ErdogmusNet - 31-08-2017, Saat: 12:56
RE: Lepistes Balığı - ErdogmusNet - 06-10-2017, Saat: 10:13
RE: Lepistes Balığı - ErdogmusNet - 06-10-2017, Saat: 10:15
RE: Lepistes Balığı - ErdogmusNet - 06-10-2017, Saat: 10:39
RE: Lepistes Balığı - ErdogmusNet - 06-10-2017, Saat: 10:45
RE: Lepistes Balığı - ErdogmusNet - 06-10-2017, Saat: 10:49
RE: Lepistes Balığı - ErdogmusNet - 06-10-2017, Saat: 10:59

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi