JAMPS En las redes sociales
JAMPS En las redes sociales
JAMPS En las redes sociales
JAMPS En las redes sociales

Lepistes Balığı
Okunma 18468
Yorumlar 8
Konuyu Oyla:
  • Toplam: 0 Oy - Ortalama: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi
#1
lepistes-baligi-1.jpglepistes-baligi-2.jpg

Akvaryumda beslenebilen bir balık türürdür. Lepistes balıklığı, canlı doğurur ve yumurta dökmez. Yavrularının büyümesi ve gelişmesi oldukça kolaydır. Akvaryumlarda genellikle tek tür olarak beslenmesi tavsiye edilir fakat diğer canlı doğuran balıkları ile birlikte besleyebilirsiniz. Canlı doğuran akvaryumlarının bol bitkili olması, yeni doğacak yavruların hayatta kalma şansını arttırmaktadır, aksi halde akvaryumdaki diğer balıklar kimi zaman yavruları yiyebilirler.Lepisteslerin akvaryumdaki dişi erkek oranı bir erkeğe 3 dişi olacak şekilde olmalıdır. Dişi lepistesler, ortalama olarak ayda 10 ile 50 yavru arasında doğurabilirler. Lepisteslerin beslenmeleri için yaprak yemini toz halde verebilirsiniz. Özellikle yavru lepistesler için artemia larvaları ile beslenirlerse daha hızlı bir şekilde gelişirler ve vücut dirençleri daha güçlü hale gelir. Eğer akvaryumunuzda lepistes türünü rahatsız eden balıklar varsa lepisteslerin düzenli ve sağlıklı yavru vermelerini engeller.
Lepistes Balığının Erkek Dişi Cinsiyet Ayrımı Nasıl Yapılır ?

Bir çok akvaryum balığı arasında lepistes balıklarının cinsiyet ayrımı çok kolay bir şekilde yapılabilir. Dişi ve erkek ayrımında erkek lepistesler daha küçük, renkli ve dikkat çekicidir. Tüm canlı doğuran balıklarında olduğu gibi lepisteslerde anal yüzgeçlerinden cinsiyet ayrımını yapılabilir. Eğer anal yüzgeçleri yelpaze ve geniş bir şekilde dişi lepistes, ince ve uzun bir şekildeyse erkek lepistesdir.

Lepistes Akvaryumları Nasıl Olmalıdır ?

Lepistesler, tropik bölgelerde yaşar ve bu nedenle lepistes akvaryumlarında mümkün olduğunca tropik bölgelerin şartlarını oluşturmamız gerekiyor. Su ısısı, lepistesler için oldukça önemli bir konudur, ortalama 26-28 derece arasında sabitlenebilir.

Lepistes akvaryumunda ışıklandırma günde ortalama 12 saat yapılmalıdır. Lepisteslerin daha renkli ve canlı olabilmeleri için ışıklandırmaya dikkat edilmelidir.

Lepistes akvaryumları mutlaka bol bitkilendirilmiş olmalıdır fakat lepistesler otçul beslendikleri için akvaryumda yer alan canlı bitkiler balıkların yiyemecekleri bir yapıda olmalıdır. Ayrıca canlı doğuranlar genel olarak ışığa karşı hassas olduklarından dolayı mutlaka akvaryumda saklanabilecekleri bir ortam olmalıdır.

Tropikal bölgelerde su koşulları oldukça sert olduğundan dolayı akvaryumlarda lepisteslerin beslenmesi için orta sertlikte su tercih edilebilir. Suyun ph’ı 7 ve 8.3 arasında tutulması uygundur.

Lepistes Balıklarıda ve Akvaryumda Sosyal Yaşam Nasıldır ?

Lepistesler, oldukça barışçıl bir canlı doğuran türü olduğundan dolayı akvaryumda diğer balıklarla iyi bir şekilde geçinirler. Moli, kılıç kuyruk, plati, velifera gibi diğer canlı doğuran balıkları ile birlikte karma akvaryumlarda beslenebilir. Fakat kimi zaman karma akvaryumlarda yer alan canlı doğuran türleri, lepisteslerin kuyruklarına zarar verebilir, eğer sizde böyle bir sorun ile karşılaşıyorsanız tek tür balık beslemeniz balıklarınızın sağlığı için daha iyi olacaktır.

Lepistes balıkları, sadece kendi türleri olan canlı doğuranlarla değil, akvaryumda yer alan cüce vatoz, çöpçü, elma salyangozu, tetralar ile de oldukça uyumlu ve dost bir şekilde yaşayabilir. Fakat akvaryuma koyacağınız türün fazla olmamasına özen göstermeniz gerekir. Bu nedenle lepistesleri sadece kendi türü olan balıklarla birlikte beslenmesi önerilir.

Lepistesler, diğer canlı doğuran balıkları arasında yavrularını yeme oranı en düşük olan balıklardır. Tabiki, anne ve baba lepisteslerin yavrularını yeme oranı akvaryumdaki balıkların düzenli bir şekilde beslenmesine ve ortam şartlarına göre değişkenlik gösterebileceğini unutmamak gerekir.
Lepistes Balığında Beslenme Nasıldır ?

Lepiestes balıkları, otçul olarak beslenirler. Bu nedenle lepisteslerinize vereceğiniz yemlerde tamamiyle bitkisel içerikli olmalıdır. Yeni doğan lepistes yavrularına ise sağlıklı bir şekilde gelişimleri için protein ağırlıklı ve gelişimlerini destekleyici yemler verilebilir. (Artemia, tubifex kurtları gibi) Ayrıca yavru lepisteslerin sindirim sistemini kısa bir süre içerisinde yormamak için oldukça dikkatli ve özenli bir beslenme programı hazırlamalısınız.

Yavru lepistesler için eğer protein ağırlıklı yemler tercih ediyorsanız mutlaka pul ve pelet yemleri kullanmalısınız. Çok küçük lepistesler hariç, her boydaki lepistes balıklarınız için kaynamış ve ince kıyılmış sebze parçacıklarını verebilirsiniz. Balığınızın mutluluğu ve sağlığı için ağırlıklı olarak bitkisel beslenmesine dikkat etmenizi öneriyoruz.
Cevapla
Teşekkür Edenler:


Bu Konudaki Yorumlar
Lepistes Balığı - ErdogmusNet - 18-08-2017, Saat: 04:40
RE: Lepistes Balığı - ErdogmusNet - 18-08-2017, Saat: 04:53
RE: Lepistes Balığı - ErdogmusNet - 31-08-2017, Saat: 12:56
RE: Lepistes Balığı - ErdogmusNet - 06-10-2017, Saat: 10:13
RE: Lepistes Balığı - ErdogmusNet - 06-10-2017, Saat: 10:15
RE: Lepistes Balığı - ErdogmusNet - 06-10-2017, Saat: 10:39
RE: Lepistes Balığı - ErdogmusNet - 06-10-2017, Saat: 10:45
RE: Lepistes Balığı - ErdogmusNet - 06-10-2017, Saat: 10:49
RE: Lepistes Balığı - ErdogmusNet - 06-10-2017, Saat: 10:59

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi