JAMPS En las redes sociales
JAMPS En las redes sociales
JAMPS En las redes sociales
JAMPS En las redes sociales

Z - Kütüphane Ödemesi Nasıl Yapılır - Ödeme Emri Belgesi Nasıl Düzenlenir
Okunma 4825
Yorumlar 0
Konuyu Oyla:
  • Toplam: 0 Oy - Ortalama: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi
#1
odeme-emri-belgesi.jpg

Okullarda Z - Kütüphane kurulumu tamamlandıktan sonra Ödeme Emri Belgesi düzenlerken karşılaşılan en büyük sorun Kişilere Yapılan Ödeme yani İşçilik ücreti ile Demirbaş ve Tüketim Malzemesinin aynı Ödeme Emri Belgesi ve tek Fatura ile ödenmesi sorunu olarak karşımıza çıkıyor. 
Bunu problemi bazı kurumlar çift fatura tek ödeme emri yada ayrı ayrı iki seferde ödeme şeklinde aşmaya çalışıyor. Halbuki bu Z - Kütüphane Kurulum Ödemesini tek fatura ve tek ödeme emri belgesiyle kolayca ödemek mümkün.
Peki bu nasıl oluyor ? İşte Sorunuzun cevabı

Öncelikle Z - Kütüphaneye alınan demirbaş ve tüketim malzemesi eşyaların Taşınır Kayıt ve Yönetim Sistemine girilmesi gerekiyor. Burada Taşınır Mal İşlemleri -Giriş İşlemi  işlemleri bölümünden İşlem Yapmak İstediğimiz Tif Tipini Taşınır İşlem Fişi olarak seçiyoruz ve Kütüphaneye alınan malzemeleri ekliyoruz. Malzemelerimizi ekledikten sonra Onaylama İşlemleri kısmına geçiyoruz. Burada giriş işlemlerini seçiyoruz ve yeni eklediğimiz malzemeleri onaylıyoruz.
Onayladıktan sonra normalde ne yaparız Onaylı Taşınır İşlemleri Bölümüne geçerek onaylamış olduğumuz Taşınırları Harcama Yönetim Sistemine göndeririz ancak bu sefer öyle yapmıyoruz sadece onaylamakla yetiniyoruz işin püf noktası burası aslında. Yani Taşınır Kayıt ve Yönetim Sistemine kaydettiğimiz bu malzemeleri Harcama Yönetim Sistemine göndermiyoruz. Burada Onaylı Taşınır İşlem Fişleri Bölümünde Rapor Göster Butonunu tıklayıp kaydetmiş olduğumuz taşınırların taşınır işlem fişini alıyoruz. Bu fişte tek fark bu almış olduğumuz Taşınır İşlem Fişinde Tahakkuk Numarası olmaması. Bunun sebebi de Harcama yönetim sistemine göndermemiş olmamız. Herneyse Taşınır Yönetim Sisteminde işimiz bitti. Şimdi Ödeme Emri Düzenlemeye gelelim


Ödeme Emri Belgesini manüel olarak düzenliyoruz. Ödeme Emri Belgesi Giriş dedikten sonra gerekli banka bilgilerini girdikten sonra İşlem Tipini Harcama seçtikten sonra Detay Kayıt Seçiniz Butonuna tıkladıktan sonra açılan pencerede İşçilik Ödemesini yapmak için Harcama Tipini Proje Kapsamında Yapılan Cari Giderler seçiyoruz FONKSİYON ve FİNANS bölümündeki ilgili yerleri seçtikten sonra HARCAMA TÜRÜ bölümünden 630.30. 6. 2. 1 kodundaki Müşavir Firma Ve Kişilere Ödemeler seçip devam ediyoruz ve işlemi tamamlıyoruz.
Daha sonra İşlem Tipini Harcama seçtikten sonra Detay Kayıt Seçiniz Butonuna tıkladıktan sonra açılan pencerede bu sefer demirbaş seçip alınan demirbaşlarla ilgi yansımaları bulup ekliyoruz. Mesela yansıması Eğitim Mobilyaları ve Donatımları 08.01.00.00 kodunu seçebiliriz
Bu İşlemde sonra bu sefer ayn şeyleri Tüketim Malzemeleri için yapıyoruz. Harcama Tipini 150 kodundaki İlk Madde ve Malzeme  alımlarını seçip yansımasını da 15.01.00.00 kodundaki basılı yayınları seçip işlemi devam ettiriyoruz. 
Ben özet olarak anlattım Ödeme Emri Belgesi İşlemlerini zaten bilenler kesintileri falan yapacaklardır. O ayrıntılara girmedim artık. Ödeme bu şekilde arkadaşlar.

Burada püf noktası Taşınır Kayır Sistemine eklediğimiz malzemeleri Harcama yönetim sistemine göndermiyoruz.
Cevapla
Teşekkür Edenler:


Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi